ТОРТИЉА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Освојиће вас на први залогај
Тортиља пите се праве једноставно и на брзину, па су одличан предлог када су напољу врућине. Постоји пуно различитих рецепата за тортиља пите, а ми вам доносимо најбољи.
Састојци:
- 1 броколи
- 1 кашика путера
- 1 црни лук
- 1 паприка
- 1 кашичица италијанског зачина
- 2 чена белог лука
- 3 јајета
- 300 мл неутралне павлаке
- 50 г фета сира
- 1 тортиља
- 150 г тврдог сира
- пармезан
Припрема:
У тигању истопите путер, па сипајте мало уља. Додајте броколи исечен на цветове и промешајте. Затим додајте ситно сецкани црни и млевени бели лук. Посолите и побиберите, па додајте ситно сецкану паприку и поспите италијански зачин. Пржите док поврће не омекша. У другој посуди умутите јаја која сте посолили и побиберили са павлаком за кување. У ту смесу додајте издробљени фета сир и промешајте. У тепсију ставите тортиљу, тако да покрије и ивице. Поспите рендани сир и пармезан, па поређајте пржено поврће. Преко сипајте смесу од јаја и поново поспите сиром. Пеците у загрејаној рерни на 180 °C око 25 минута.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ ИЗВЕЛИ ВЕЛИКИ НАПАД НА КИЈЕВ: Испаљено 90 пројектила, више од пет сати трајала ваздушна опасност
ЗБОГ руских ваздушних удара, источни део Украјине био је у ваздушној опасности више од пет сати, саопштила је украјинска војска, а Москва је покренула неколико таласа напада на Кијев и друге градове.
06. 10. 2024. у 11:09
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЛОНА МАСКА ЗА АМЕРИКУ: Ако Трамп не победи...
БИВШИ амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп одржао је митинг у граду Батлеру у америчкој савезној држави Пенсилванији, на месту где је 13. јула преживео атентат.
06. 10. 2024. у 08:14
"О ТРИ СТВАРИ НЕ ЖУРИ ГОВОРИТИ" Иза мудрости владике Николаја крије се велика лекција
ВЛАДИКА Николај Велимиропвић истицао је да о три ствари о не треба журити говорити.
06. 10. 2024. у 12:47
Коментари (0)