ОВО СИГУРНО ЈОШ НИСТЕ ЈЕЛИ: Слатке кифлице са ратлуком
Мекане, ваздушасте, ове кифлице се праве са ратлуком уз додатак млека и супер су за прославе.
Састојци:
- 1 кг брашна
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица соли
- 3 јајета
- 42 г живог квасца
- 60 мл уља
- 200 г ратлука
- 400 мл млека
- лимунова кора од 1 лимуна
- 1 ванилин шећер
Припрема:
Помешајте 1 кашику шећера, 3 кашике брашна и квасац са 200 мл млека и оставите по страни. За то време просејте брашно. У дубљој посуди умутите јаја са шећером. Додајте преостало млеко, корицу 1 лимуна, ванилин шећер и пенасти квасац. Добро промешајте и почните да додајете брашно.
Замесити тесто и оставити око 1 сат док се не удвостручи. Поделити тесто на четири лоптице. Сваку лопту разваљајте и исеците на 8 идентичних троуглова. На широку ивицу ставите парче ратлука и уролајте.
Слатке кифлице са ратлуком сигурно до сада нисте пробали. Сви састојци су уобичајени, али добијате врло лагано пециво у коме ће сви уживати.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.
11. 01. 2025. у 15:28
Коментари (0)