ОВО СИГУРНО ЈОШ НИСТЕ ЈЕЛИ: Слатке кифлице са ратлуком
Мекане, ваздушасте, ове кифлице се праве са ратлуком уз додатак млека и супер су за прославе.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг брашна
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица соли
- 3 јајета
- 42 г живог квасца
- 60 мл уља
- 200 г ратлука
- 400 мл млека
- лимунова кора од 1 лимуна
- 1 ванилин шећер
Припрема:
Помешајте 1 кашику шећера, 3 кашике брашна и квасац са 200 мл млека и оставите по страни. За то време просејте брашно. У дубљој посуди умутите јаја са шећером. Додајте преостало млеко, корицу 1 лимуна, ванилин шећер и пенасти квасац. Добро промешајте и почните да додајете брашно.
Замесити тесто и оставити око 1 сат док се не удвостручи. Поделити тесто на четири лоптице. Сваку лопту разваљајте и исеците на 8 идентичних троуглова. На широку ивицу ставите парче ратлука и уролајте.
Слатке кифлице са ратлуком сигурно до сада нисте пробали. Сви састојци су уобичајени, али добијате врло лагано пециво у коме ће сви уживати.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)