БУХТЛЕ СА МАКОМ: Мекше и лепше него из пекаре
Савршен слаткиш за љубитеље мака.
Састојци:
За тесто:
- 450 г брашна тип 400
- ½ коцке (20 г) свежег квасца
- 200 мл млека
- 1 јаје
- 5 кашика уља
- 1 ванилин шећер
- 2 кашике шећера
- 1/2 кашичице соли
За фил:
- 100 г мака
- 150 мл млека
- 3 кашике шећера
- 1 кашика путера
Припрема:
Тесто: У чинију ставите квасац, јаје, оба шећера и уље. Мешајте да се квасац истопи, додајте млако млеко, а затим брашно и со. Умесите меко тесто. Покријте крпом и оставите пола сата на топлом месту да нарасте.
Фил: Прокувајте млеко и шећер, додајте мак и путер и кувајте десетак минута уз мешање. Надошло тесто поделите на 16 делова. Сваки растањите на побрашњеној подлози, ставите мало фила од мака и затворите. Рукама стисните мало и направите дугуљасти облик. Бухтле ређајте у плех обложен папиром за печење и оставите 15 минута да нарасту. Пеците их у загрејаној рерни на 200 степени. После 15 минута на сваку ставите комадић путера и пеците док не добију смеђу боју. Готове по жељи поспите шећером у праху. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)