РАПСОДИЈА УКУСА: Домаћа погача са три врсте сира, идеална за доручак или ужину

Татјана Марковић

10. 07. 2024. у 07:00

ДОМАЋА погача богата је сиром и може да се сервира засебно, за ужину или доручак.

РАПСОДИЈА УКУСА: Домаћа погача са три врсте сира, идеална за доручак или ужину

Foto: Shutterstock

Премазује се путером који се растопи док је топла и даје јој додатни укус.

Састојци:

500 г брашна
200 г пармезана
50 г фета сира
100 г полутврдог сира
100 путера
1 прашак за пециво
25 г пивског квасца
100 мл пуномасног млека
5 јаја
8 г соли

Рецепт за домаћу погачу са три врсте сира:

За погачу прво просејте брашно, помешајте са прашком за пециво и промешајте. Након тога убаците у смесу путер, млеко и лагано умућена јаја. Убаците и фета сир, полутврди сир и пармезан. Измешајте рукама и оставите да одстоји 1 сат на хладном месту. Након тога поново измесите тесто и оставите да одстоји још 1 сат.

Загрејте рерну на 200 степени C. Тесто пребаците у округли калуп и пеците око 45 минута. Извадите из рерне, оставите да се прохлади, а пре сервирања премажите растопљеним путером. Уживајте.

(Крстарица)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"

ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.

11. 01. 2025. у 15:28

Коментари (0)

ВЕЛИКА ЧАСТ: Сергеј Милинковић-Савић добио престижну награду (ФОТО)