ПИТА СА ЈОГУРТОМ: Сочна и сласна, поправља дан у трену, овакву до сада нисте јели

Новости онлине

12. 07. 2024. у 14:51

Сласна пита идеална за доручак или вечеру, уз шољу јогурта или киселог млека.

ПИТА СА ЈОГУРТОМ: Сочна и сласна, поправља дан у трену, овакву до сада нисте јели

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 мл јогурта
  • 500 г кора за питу
  • 5 јаја
  • једна кашичица соли
  • 100 мл уља
  • 100 мл воде
  • један прашак за пециво

Припрема:

4 јаја улупајте са соли, додајте јогурт, уље и воду, и промешајте. Додајте прашак за пециво и добро сједините. Одвојите неколико кашика од смесе са стране.  У  плех обложен пек папиром ставите две коре. Остатак савијте у лепезу, на ширину од два прста. Послажите лепезе једну до друге, преко кора у плеху. Све прелијте умућеном смесом. Четкицом распоредите по жљебовима. Остатак смесе умутите са јајетом па прелијте преко пите. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени, све док не порумени. Пријатно!                                                                                                                                                                             (trpeza)  

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

ОКО 2.800 људи, међу којима и велики број припадника либанског оружаног покрета Хезболах, који подржава Иран, као и лекари, повређени су у уторак након што су им експлодирали пејџери којима су комуницирали.

17. 09. 2024. у 21:06

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и председник Француске Емануел Макрон могу испровоцирати сукоб који може довести до неповратних последица, рекао је данас председник Думе Русије Вјачеслав Володин на пленарној седници.

17. 09. 2024. у 17:35

Коментари (0)

Како да време на послу буде испуњено задовољством – Погледајте дугачак списак бенефита које нуди Мерцатор-С