РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ПЕРЕЦЕ: Слане переце боље него из пекаре

Новости онлине

15. 07. 2024. у 12:39

Мирисне, мекане и невероватно укусне.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ПЕРЕЦЕ: Слане переце боље него из пекаре

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 ½ кашичице активног сувог квасца, једно паковање
  • 250 мл топле воде
  • 2 кашичице шећера
  • 2 кашике несланог путера, растопљеног
  • 2 кашичице соли
  • 750 г вишенаменског брашна
  • 500 мл воде
  • 8 кашика соде бикарбоне
  • 2 кашике крупне соли
  • 12 кашика несланог путера, растопљеног

Припрема:

За ово домаће пециво прво загрејте рерну на 240 степени. Обложите плех папиром за печење. Помешајте квасац, топлу воду и шећер у посуди. Мешајте смесу куком на миксеру за тесто. Умешајте со и растопљени путер. Додајте 125 г брашна и промешајте, па наставите да додајете остатак брашна мало по мало, док тесто не постане лепљиво. По потреби додајте још брашна. Месите тесто 5 минута и формирајте лопту.

Вратите тесто у посуду и оставите да одстоји 15 минута. Док се тесто одмара, припремите воду од соде бикарбоне. У тигању прокувајте 250 мл воде заједно са содом бикарбоном. Након што се сода бикарбона раствори, склоните смесу са ватре и сипајте у шерпу. Извадите тесто из посуде и исеците на 8 делова. Сваки део изваљајте између руку у облик дугачке кобасице. Обликујте је у перецу и ставите у воду са содом бикарбоном на 2 минута. Ставите на лим за печење. Наставите да ваљате и обликујете друге переце и стављате их у воду са содом бикарбоном. Пеците переце 8-9 минута или док не порумене. Након вађења из рерне, обилно премажите отопљеним путером и поспите крупном сољу. 

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ПРЕГОВОРИ СУ У ТОКУ: Стефано Пиоли напушта Роналда и враћа се у Серију А?!