РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ПЕРЕЦЕ: Слане переце боље него из пекаре
Мирисне, мекане и невероватно укусне.
Састојци:
- 4 ½ кашичице активног сувог квасца, једно паковање
- 250 мл топле воде
- 2 кашичице шећера
- 2 кашике несланог путера, растопљеног
- 2 кашичице соли
- 750 г вишенаменског брашна
- 500 мл воде
- 8 кашика соде бикарбоне
- 2 кашике крупне соли
- 12 кашика несланог путера, растопљеног
Припрема:
За ово домаће пециво прво загрејте рерну на 240 степени. Обложите плех папиром за печење. Помешајте квасац, топлу воду и шећер у посуди. Мешајте смесу куком на миксеру за тесто. Умешајте со и растопљени путер. Додајте 125 г брашна и промешајте, па наставите да додајете остатак брашна мало по мало, док тесто не постане лепљиво. По потреби додајте још брашна. Месите тесто 5 минута и формирајте лопту.
Вратите тесто у посуду и оставите да одстоји 15 минута. Док се тесто одмара, припремите воду од соде бикарбоне. У тигању прокувајте 250 мл воде заједно са содом бикарбоном. Након што се сода бикарбона раствори, склоните смесу са ватре и сипајте у шерпу. Извадите тесто из посуде и исеците на 8 делова. Сваки део изваљајте између руку у облик дугачке кобасице. Обликујте је у перецу и ставите у воду са содом бикарбоном на 2 минута. Ставите на лим за печење. Наставите да ваљате и обликујете друге переце и стављате их у воду са содом бикарбоном. Пеците переце 8-9 минута или док не порумене. Након вађења из рерне, обилно премажите отопљеним путером и поспите крупном сољу.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
ПИТАЛА САМ ДОКТОРА ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИМ: Ведрана о борби са раком: "Не знам, али имаш велике шансе да полудиш"
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан описала је како изгледа живот особе оболеле од рака, у свом тексту објављеном на сајту Рудан.инфо
15. 09. 2024. у 21:39
Коментари (0)