ПИТА СА ШЉИВАМА: Рецепт за најсочнију питу од шљива

Новости онлине

23. 07. 2024. у 12:21

Укусна пита од шљива са софтаним преливом који чини да се лепи за прсте.

ПИТА СА ШЉИВАМА: Рецепт за најсочнију питу од шљива

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кг шљива
  • 4 до 5 јаја
  • 1 шоља шећер ( шоља од 300г.)
  • 1 шоља киселог млека или густог јогурта
  • 125мл. уља
  • 1 шоља гриза
  • 2 кесице ванил шећера
  • 1 прашак за пециво
  • 500 грама готових кора за питу

Прелив:

  • 500мл воде
  • 1 шоља шећера
  • 1 ванил шећер
  • сок од 1/2 лимуна
  • неколико колутова лимуна

Припрема:

Прво очистите и  2 кг шљива испеците у рерни на 200 степени Целзијуса око 45мин. У шљиве додајте по вашем укусу неколико кашика шећера. Печене шљиве оставите да се охладе.

Затим умутите фил од јаја, шећера, киселог млека, уља, гриза, ванил шећера, прашка за пециво и гриза. У већи плех сложите једну кору па је премажите добијеним филом као за палачинке. Затим другу кору премажите, па трећу, па ставите фил од шљива. Тако ређајте до краја. Завршите филом од јаја. Испеците у рерни на 200 степени Целзијуса. Затим охлађену питу прелијте са охлађеним преливом од воде, шећера и лимуна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

НЕ ПРЕЗАЈУ ОД ПРОЛИВАЊА КРВИ Шешељ упозорио на најопаснију организацију: Насиљем би све да постигну