УКУСНЕ И ПРАВЕ СЕ БРЗО И ЛАКО: Једноставне кифлице са сиром, савршене за доручак (ФОТО)
КИФЛИЦЕ са сиром су тако укусне и праве се брзо и лако, савршене су за доручак.
Састојци:
250 грама путера
200 мл јогурта
2 јајета (једно жуманце ставите на страну)
1 кашика шећера у праху
1 кашичица соли
1 кашика сирћета
1 прашак за пециво
700 г брашна
250 г качкаваља, исеченог на коцкице
Рецепт за једноставне кифлице са сиром:
Како бисте направили ове кифлице, помешајте све састојке за тесто осим брашна у посуди. Контролисано додајте брашно и умесите, да добијете меко тесто које се не лепи за руке. Од готовог теста откидајте комаде величине ораха, заролајте их и лагано их спљоштите притискајући их рукама.
У средину убаците коцкицу качкаваља, затворите и ставите на плех. Премажите сваку кифлицу жуманцетом које сте претходно ставили на страну, направите линију на средини пецива и посипајте сусамом и црним семенкама. Ставимо у загрејану рерну на 180 степени, и пеците док не постане златне боје. Сервирајте и уживајте.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БОЉА ОД ПРОЈЕ: Пита са поврћем и младим сиром, савршена за доручак, или вечеру
27. 08. 2024. у 07:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.
11. 01. 2025. у 15:28
Коментари (1)