НЕЋЕТЕ ЈЕСТИ НИШТА СЛАЂЕ И УКУСНИЈЕ: Рецепт за америчке крофне
Рецепт за америчке крофне од киселог теста, савршен је за оне који су почели да експериментишу са прављењем сопственог стартера, што је последњих година велики хит међу љубитељима пецива.
Састојци:
За крофне
- 60 мл млека
- 50 г шећера
- 60 г маслаца
- 160 мл стартера
- 1 кашичица соли
- 2 јаја
- 360 г брашна
За глазуру
- 60 г маслаца
- 200 г шећера у праху
- 2 кашичице екстракта ваниле
- 2 кашике млека
Припрема:
Загрејте млеко, шећер и маслац у малом лонцу док се маслац не отопи. Оставите да се мало охлади јер стартер не сме да иде у вруће.
У топлу смесу млека, шећера и маслаца умешајте стартер, со и јаја и мешајте електричном мешалицом, не пребрзо, док се све не сједини.
Додајте већину брашна, а затим месите наставцима за тесто средњом до средње ниском брзином 4-5 минута док не добијете лепљиво тесто. Оставите да тесто одстоји 10 минута па додајте остављену кашику брашна и месите још 4-5 минута.
Пребаците тесто на побрашњену површину, месите га рукама док не престане да буде лепљиво па обликујте глатку куглу.
Ставите тесто у лагано науљену посуду, покријте га влажном кухињском крпом или пластичном фолијом и оставите да се диже на собној температури 3-6 сати или док се не удвостручи.
На побрашњеној подлози разваљајте тесто и помоћу веће и мање чаше изрежите прстенове па оставите да се дижу 1 сат.
Загрејте уље у дубоком тигању или у рерни на 185 степени.
Док се уље загрева, помешајте све састојке за глазуру.
Пржите крофне минут и по са сваке стране, а затим их извадите на папирни убрус да упије вишак уља. Преместите их на решетку постављену изнад лима за печење и прелијте глазуром.
Крофне послужите топле и уживајте.
(krstarica)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШТРУДЛА СА МАКОМ ОД ГОТОВИХ КОРА: Класик који никада не досади
16. 09. 2024. у 15:59
НАПРАВИТЕ СОЧНЕ МАФИНЕ СА ЏЕМОМ: Никад укуснији, нећете им одолети
16. 09. 2024. у 17:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)