ПОГАЧИЦЕ СА БУНДЕВОМ: Савршено пециво за почетак дана

Новости онлине

25. 09. 2024. у 08:00

Припремају се једноставно, а укусом ћете сигурно бити одушевљени.

ПОГАЧИЦЕ СА БУНДЕВОМ: Савршено пециво за почетак дана

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • брашно 250 г
  • кукурузно брашно 250 г
  • прашак за пециво 1 кесица
  • јаја 2 + 1 за премазивање
  • пасирана бундева 2,5 дл
  • бундевино уље 1 кашика
  • маслац 80 г
  • со 1 кашичица
  • шећер 1 кашика
  • млеко по потреби
  • семенке бундеве по жељи

Припрема:

Огуљене комаде бундеве динстајте на лаганој ватри са мало течности док не омекшају, па уситните штапним миксером.

Помешајте просејано бело и кукурузно брашно са прашком за пециво, шећером и сољу. Утисните рукама омекшали маслац, додајте уље, јаја, пасирану бундеву и по потреби млеко.

Умесите глатко тесто које се не сме лепити за руке. Растањите га на дебљину прста. Чашом или калупом изрежите кругове и слажите на плех обложен папиром за печење.

Премажите их са умућеним јајетом и мало млека, па поспите семенкама бундеве. Пеците их на 200 степени око 15 минута.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ! Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.

12. 01. 2025. у 10:49

Коментари (0)

НЕПРЕДВИДЉИВ ЈЕ, НИКАД НЕ ЗНАШ ШТА МУ ЈЕ У ГЛАВИ: Виландер дели  хвалоспеве на рачун Шпанца