РЕЦЕПТ ЗА ПИЦА КИФЛИЦЕ: Лаке за припрему, а још лакше се поједу
Нема ко овакве кифлице не би са ужитком смазао, зато засучите рукаве и уживајте у припреми.

Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен
Састојци:
- 250 мл млека
- 1 кашичица шећера
- 1 коцкица свежег квасца
- 1 јаје
- 1 кашичица соли
- 150 мл уља
- 500 г брашна
Фил:
- 100 г кечапа за пицу
- 150 г шунке
- 150 г качкаваља
- 1 к. к. оригана
Припрема:
У 250 мл млаког млека додајте шећер, кашичицу брашна и коцку свежег квасца. Оставите да надође. Умутите једно јаје са кашичицом соли и 150 мл уља.
У то додајте квасац са млеком и 500 г брашна. Оставите тесто да стоји, док не удвостручи своју величину. Тесто поделите на два дела. Оба развуците на сто и поделите на 12 троуглића. Филујте следећим редом: кечап, шунка, качкаваљ и на крају поспите ориганом.
Уролајте кифлице и слажите у плех који сте претходно обложили папиром за печење и оставите да тесто одмори 30 минута. Премажите кифлице жуманцетом и поспите сусам преко. Пеците у претходно загрејаној рерни на 220 степени све док не порумене. Пријатно!
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"
НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са руским председником Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.
02. 04. 2025. у 09:09

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)