НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПУТЕР ПОГАЧУ: Не само да је декоративна, већ и изузетно издашна и укусна
Распада се колико је мекана и лисната, а прави се очас посла.

FOTO: Youtube/Printskrin/Valetina Mašković
Састојци:
- 900 г брашна
- 100 г брашна за посипање
- 1 кашичица шећера
- 30 г квасца
- 1 јаје
- 1,5 кашичица соли
- 50 мл уља
- 450 мл воде
- 1 жуманце за премазивање
Припрема:
У посуду сипајте 900 г брашна. Са стране одвојте у једну посуду 450 мл воде, у коју додајете 1 кашичицу шећера, 30 г квасца и 2 кашике брашна и добро промешате, да се квасац активира. Када квасац надође, сипајте смесу у чинију са брашном у коју додајете једно јаје и 50 мл уља и једну кашичицу соли. Замесите тесто, треба да буде средње чврстине. Затим га извадите из посуде на површину где сте посули брашно и добро га израдите да буде глатко. Затим тесто поделите на четири једнака дела и један који треба да буде за пола мањи од остала четири дела. Оставите тесто да одмори, покријте га.
Затим га извадите на површину где сте сипали брашно и развуците тесто једну по једну јуфку да образују круг. Развучену кору премажите отопљеним путером, затим покријте следећом кором и направите ролат. Исто урадите и са следеће две коре.
Затим сваки од ролата исеците на кришке дебљине 2 цм и ређајте их у посуду за печење коју сте претходно обложили пек-папиром и премазали уљем. Ређајте један комад на други тако да образују низ као када домине падну једна на другу. У средишњи део ставите најмањи део теста који сте одвојили и премажите погачу обилно умућеним жуманцетом.
Поспите и семе по жељи, чија или сусам. Покријте крпом и оставите да погача надође.
Загрејте рерну на 200 степени и чим убаците погачу смањите температуру на 180 степени и пеците 30 минута.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РАПСОДИЈА УКУСА: Домаћа погача са три врсте сира, идеална за доручак или ужину
10. 07. 2024. у 07:00

СЛАТКА ПОГАЧА ПРЕЛИВЕНА МЛЕКОМ: Златна корица, а мекана као душа (ВИДЕО)
18. 06. 2024. у 07:00

РЕЦЕПТ ЗА ПИЦА КИФЛИЦЕ: Лаке за припрему, а још лакше се поједу
08. 11. 2024. у 07:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)