МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Сочна и сласна, за све прилике

Новости онлине

03. 12. 2024. у 12:59

Манастирска пита се спрема на води, односно на куваном парадајз-соку, фантастичног је укуса, сочна, пуна надева и што је најважније - без иједне капи уља.

МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Сочна и сласна, за све прилике

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

  • 500 г коре за питу
  • 2-3 празилук
  • 2 паприке црвене
  • 2 љуте папричице
  • 500 г шампињон
  • 300 г пиринча
  • Со, бибер, оригано
  • Коре квасити парадајз-сосом

Припрема:

Скувајте пиринач и оставите са стране. Исецкајте шампињоне и лук на колутиће (бели и зелени део).

У тигањ успите мало куваног парадајза, толико да прекрије дно, потом додајте лук и динстајте тако неколико минута. Додати шампињоне, поклопите и динстајте док не омекшају и пусте воду. Скините поклопац, наставите са динстањем, али пазите да течност не испари потпуно.

У поврће додајте пиринач, со и бибер и друге зачине по жељи и још мало парадајза, колико је потребно да прекрије дно. Измешајте све састојке и склоните са рингле, да се прохлади.

Дно тепсије за печење обложите пек-папиром, ставите једну кору, премажите је парадајз-сосом, потом другу кору и опет премажите, а затим и трећу кору премажите и додајте надев. Наредну кору опет премажите куваним парадајзом, поспите надевом и тако понављајте док имате кора и надева.

На врх иду две коре које су, свака, премазане куваним парадајз-соком.

Убаците питу у рерну и пеците пола сата. Чиме је извадите из рерне, још једном је премажите парадајз-соком, прохладите и послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"

НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са руским председником Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.

02. 04. 2025. у 09:09

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

БИВШИ ШАМПИОН ПРОНАЂЕН МРТАВ У ЗАТВОРСКОЈ ЋЕЛИЈИ: Процурели стравични детаљи злочина који је починио (ВИДЕО)