МИСЛИТЕ УНАПРЕД НА ПРЕДСТОЈЕЋЕ ПРАЗНИКЕ: Слатки хлеб са сувим воћем - Миришљав, мекан, незаобилазни део свечане трпезе

Новости онлине

10. 12. 2024. у 13:00

Једноставно се припрема, а укус је незабораван.

МИСЛИТЕ УНАПРЕД НА ПРЕДСТОЈЕЋЕ ПРАЗНИКЕ: Слатки хлеб са сувим воћем - Миришљав, мекан, незаобилазни део свечане трпезе

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 7 беланаца
  • 300 г брашна
  • 100 г сувог грожђа
  • 100 г сецканих ораха
  • 150 г шећера
  • 150 г маргарина
  • 5 кашика сока од поморанџе
  • 1 кесица цимета
  • 1 прашак за пециво

Припрема:

Умутити беланца. Уз лагано мешање кашиком додавати шећер, брашно, растопљени  маргарин, сок од поморанџе, суво грожђе, прашак за пециво, цимет и орахе. Подмазати калуп за хлеб и сипати смесу. Пећи у загрејаној рерни на 180 степени 50-60 минута. Чачкалицом проверити да ли је тесто печено унутра.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"

ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.

11. 01. 2025. у 15:28

Коментари (0)

НИЈЕ ЗА СТАРО ГВОЖЂЕ: Монфилс освојио турнир у Окланду и постао најстарији шампион АТП тура (ФОТО)