ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса

Јована Васић

11. 01. 2025. у 07:00

За питу са пире кромпиром, шунком и сиром послажите пире кромпир у тепсију са шунком између. Изаберите врсту шунке коју год желите, само је битно да је врло танко насечена.

ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 5 кашика путера, отопљеног
  • 1 кг и 400 г кромпира
  • со по укусу
  • 170 г белогсира
  • 150 г качкаваља, наренданог
  • 2 велика јајета
  • 90 мл павлаке за кување
  • 450 г шунке, танко нарезане
  • 40 г презла
  • 1/2 кашичице бибера

Припрема:

Загрејте рерну на 180°. Подмажите тепсију путером. У великом лонцу, прелијте кромпир водом и зачините сољу. Оставите да прокључа и кувајте док не омекша, 20 до 25 минута. Оцедите, а затим испасирајте да добијете пире.

У међувремену, у средњој посуди, помешајте бели сир и качкаваљ. Одвојите 56 г мешавине сира. Додајте јаја и павлаку за кување у преосталу мешавину сира и промешајте да се сједини. Додајте мешавину јаја и 4 кашике путера у пире кромпир и промешајте да се све сједини.

У припремљену тепсију ставите половину кромпира. Поспите мешавину сира коју сте одвојили преко кромпира. Посложите шунку. Преко шунке распоредите преосталу мешавину кромпира. У малој посуди помешајте презле, бибер и преостали качкаваљ и кашику путера. Поспите у равном слоју преко кромпира. Пеците док не порумени, 40 до 45 минута.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: Ситуација је више него критична, убијају нам људе

ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"

НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.

25. 10. 2025. у 19:17

Коментари (0)