ПУТЕР ПОГАЧА ЗА СВЕТОГ ЈОВАНА: Украс сваке славске трпезе, а успева из првог покушаја
За Светог Јована послужите славску погачу која је невероватно мекана, а укус феноменалан. Оно што је чини толико меканом су јогурт и путер. Уживајте!
Састојци:
- 250 мл млека
- 20 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 3 јајета
- 4 кашике уља
- 3 касике грчког јогурта
- 1 кашика сирћета
- 700 г брашна
- 1 кашичица соли
- 150 г путера
- сусам
Припрема:
У посуду сипајте млако млеко, издробите квасац и додајте шећер. Промешајте, па оставите да се активира неких 10 минута. Затим додајте једно цело јаје и два беланцета, па сипајте јогурт, уље, сирће и истопљени путер. Све добро сједините, па додајте просејано брашно и со. Умесите мекано тесто и покријте провидном фолијом, па оставите да надође.
Обликујте лопту од теста и ставите у тепсију обложену пек папиром. Ако желите можете да одвојите мањи део теста, који ћете поделити на три једнака дела. Обликујте змијице и направите плетеницу. Добијену плетеницу спојите у круг, па ставите на врх погаче. Покријте и оставите још 20 минута да надође, а затим премажите умућеним жуманцима и поспите сусамом.
Погачу пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 40 минута. Извадите, па премажите путером и оставите да се охлади, па служите за Светог Јована.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СУТРА ОБАВЕЗНО НАПРАВИТЕ ВАСИЛИЦУ: По чему се разликује од погаче за Божић? (РЕЦЕПТ)
13. 01. 2025. у 17:48
ПОГАЧА СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ И ОРАСИМА: Богата, сочна посластица (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ПОГАЧА СА ЦИМЕТОМ У ОБЛИКУ ПАХУЉЕ: Одличног укуса и још бољег изгледа (ВИДЕО)
09. 12. 2024. у 14:30
ХРСКАВА ПИТА СА КРОМПИРОМ И СПАНАЋЕМ: Идеалан доручак који се брзо спрема
12. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД
НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп рекао је саветницима да жели да отпутује у Кину након преузимања дужности, објавио је јуче Волстрит џурнал, позивајући се на изворе блиске разговорима.
19. 01. 2025. у 08:22
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)