РЕЦЕПТ ЗА СЛАНИ РОЛАТ: Укусна комбинација пршуте и сира
Ролат са пршутом и сиром прави се од готовог теста за пицу и идеалан је за славе.
Састојци:
- 230 г белог сира, насецканог
- 2 кашике ситно ренданог качкаваља
- 1 готово тесто за пицу
- 230 г пршуте, танко насечене
- 470 г беби спанаћа
- 3 печене црвене паприке, исецкане
- 3 кашике уља
- 1 кашичица белог лука, ситно насецканог
- 1/2 кашичице туцане паприке
- 60 г брашна
Припрема:
За овај ролат прво оставите тесто на собној температури упаковано, отприлике 2 сата. Извадите тесто из кесе и ставите на побрашњену површину. Пустите да одстоји 5 минута. Развуците га у дугачак правоугаоник. Загрејте рерну на 176 степени Целзијуса.
Помешајте заједно 2 кашике уља и 1 кашичицу ситно сецканог белог лука. Оставите на страну. У средини теста ређајте слој од половине сира, пршуте, листова беби спанаћа и печене црвене паприке. Прелијте мешавином маслиновог уља и белог лука. Поспите са 1 кашиком ренданог качкаваља и половином туцане паприке.
Поновите са другом половином састојака. Заролајте тесто и подвуците крајеве. Премажите уљем и поспите качкаваљем. Плех обложите папиром за печење, пребаците ролат и пеците 45 минута или док не порумени. Оставите да одстоји 10-15 минута, па исеците на кришке и сервирајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику
02. 01. 2025. у 13:00Новости онлине
ПИТА СА ТИКВИЦАМА И ТУЊЕВИНОМ: Једноставно се прави, а укус је фантастичан (ВИДЕО)
17. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ДОМАЋИ УШТИПЦИ: Старински рецепт који гарантује најукуснији доручак
14. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)