БРЗО И ЈЕДНОСТАВНО: Најбољи рецепт за уштипке са купусом
УШТИПЦИ са купусом се брзо праве, довољан је само тигањ и имаћете савршено јело.

Фото Jutjub
Састојци:
- 400 г купуса
- 1 црни лук
- 1 шаргарепа
- 2 јајета
- 400 мл кефира
- 380 г брашна
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1/2 кашичице соли
- уље
Трик да уштипци не буду масни!
Брашно које користите просејте и додајте му прашак за пециво и кашичицу соли. Затим добро промешајте. Прашак за пециво у комбинацији са брашном не упија додатно уље.
Рецепт за уштипке са купусом:
Како бисте направили ове уштипке, исеците купус на тракице и мало га изњечите. Затим исеците лук на коцкице. Шаргарепу изрендајте на крупно ренде. Загрејте уље у тигању и додајте лук, па га пржите док не добије златну боју. Затим додајте шаргарепу и пржите још 2-3 минута.

Фото Схуттерстоцк
Додајте сецкани купус и пржите поврће још 3 минута на средњој ватри, повремено мешајући. Убаците бибер и све измешајте. Поклопите тигањ и динстајте поврће на лаганој ватри око 10-15 минута. Готово поврће скините са ватре и оставите да се мало охлади.
Након тога у чинији разбијте два јајета. Сипајте 1/2 кашичице соли и све заједно умутите жицом. У кефир сипајте пола кашичице соде бикарбоне и добро промешајте.
Сипајте кефир у јаја и све измешајте. Додајте брашно и умутите тесто. Немојте да додајете брашно одједном, проверите густину теста, не би требало да буде течно.
У припремљено тесто ставите охлађен динстани купус и шаргарепу, па промешајте. Загрејте уље у тигању, па кашиком стављајте тесто.
Пржите уштипке прво са једне стране док не порумене, а затим их окрените на другу страну и пржите док не буду готови. Оставите их на папирном убрусу да се оцеде од вишка масноће. Сервирајте и уживајте! Можда ћете желети да направите и руске уштипке од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилав на турски начин, са сувим воћем и орашастим плодовима
05. 02. 2025. у 13:00

ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте
05. 02. 2025. у 11:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)