НЕОДОЉИВ СПОЈ: Хлеб од маслина и сланинице, учиниће ваш доручак савршеним
Разне врсте хлеба могу да се направе, а посебно су популарни они који у себи садрже неке ароматичне намирнице. Управо мислимо на хлеб који садржи маслине и сланину. Рецепт за овај хлеб ће вас одмах освојити што мирисом, што укусом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 јајета
- 200 г белог брашна
- 100 г ренданог качкаваља
- пола главице црног лука
- 200 г сланине
- 100 г зелених или црних маслина без коштица
- 150 мл белог вина
- 100 мл маслиновог уља
- пола кесице прашка за пециво
- ситно сецкани першун
- со
Припрема:
Пре свега, загрејте рерну. Тепсију за хлеб науљите па обложите папиром за печење.
Црни лук ситно исецкајте, па га на мало маслиновог уља издинстајте. Пре него што почне да мења боју, додајте му ситно сецкану сланину. Када пусте мирисе и постане сланина хрскава, заједно је са луком пребаците на тањир са убрусом како би упио уље.
У једној чинији помешајте "мокре" састојке: вино, јаја и уље па посолите по жељи. Добро сједините. У другој чинији помешајте брашно и прашак за пециво па убаците у чинију са јајима. Када се сви састојци добро сједине, тек онда убаците охлађени црни лук и сланину, исецкани першун, качкаваљ и преполовљене маслине. Промешајте па сипајте у спремљен плех.
Пеците око 20 минута на 200 степени, па још пола сата на 180 степени, да се лепо испече. Када буде готов хлеб, оставите га неколико минута да се охлади па исеците на кришке.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОРИГИНАЛНА ИТАЛИЈАНСКА ЋАБАТА: Хрскави шупљикави хлеб који је идеалан за брускете и сендвиче
21. 02. 2025. у 11:36Jована Васић

ЗА САВРШЕН ПОЧЕТАК ДАНА: Домаћи хлеб од 3 састојка по рецепту Џејмија Оливера
18. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ОРИГИНАЛНИ РЕЦЕПТ ЗА ТАИН: Српски војнички хлеб, дуготрајан је, не квари се брзо, а мекан као душа
11. 02. 2025. у 07:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ПОПАРУ СА КАЈМАКОМ И ЈАЈИМА: Једноставан и укусан оброк који сви воле
23. 12. 2024. у 09:00Новости онлине

ОВАКО СУ ИЗГЛЕДАЛИ ПОСЛЕДЊИ МИНУТИ САШИНОГ ЖИВОТА: Био сигуран да ће оздравити и није желео да се говори о болести
ДИРЕКТОР и оснивач Гранд продукције, Саша Поповић, преминуо је у 70. години после краће и тешке болести у једној клиници у Паризу.
03. 03. 2025. у 09:55

ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе
ДОКТОРКА из Хитне помоћи у Београду, Ивана Стефановић, истакла је јутрос да је било неуобичајено много посла са алкохолисаним грађанима током ноћи. Уз то много интервенција, инфаркта, као и саобраћајних незгода.
03. 03. 2025. у 10:05

"ХОЋУ ЕУТАНАЗИЈУ" Ведрана Рудан донела одлуку: "Рекла сам деци да је готово, нећу да умирем на рате"
ЗА лечење јој је било потребно доста новца, а део је стигао из Србије, од директора издавачке куће која објављује њена дела.
03. 03. 2025. у 09:53
Коментари (0)