ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику
Омиљени слаткиш великих гурмана идеална је завршница за посни ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1/2 кг танких кора
- 600 г ораха
- 150 г сувог грожђа
- 600 г шећера
- 400 г шећера за прелив
- уље и кисела вода за премазивање кора
Припрема:
На дно великог плеха ставите три коре, сваку мало премажите претходно припремљеном мешавином уља и киселе воде. Филујте. Сваку наредну кору премазујте уљем и киселом водом, а млевеним орасима и сувим грожђем филујте сваку другу кору. Завршите са 3 коре. Пре печења оштрим ножем колач пажљиво исеците на коцке и испеците га. Шећер и воду ставите да се кувају и крчкајте све док се шећер не растопи. Уколико волите, у прелив можете да додате и мало лимуна. Готовим сирупом прелијте печену питу и оставите је да га добро упије. Послужити хладну.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА ПИТА СА КОКОСОМ И ВИШЊАМА: Старинска посластица, готова очас посла (ВИДЕО)
05. 03. 2025. у 15:00Јована Васић

ЧУПАВА ПИТА ОД ВИШАЊА: Најлепши зимски слаткиш који ћете пробати (ВИДЕО)
03. 01. 2025. у 14:30Новости онлине

СЛАТКА ПИТА СА ПИРИНЧЕМ: Савршена комбинација којој нећете моћи да одолите
30. 10. 2024. у 09:00

ТРОУГЛАСТЕ ПИТИЦЕ СА МЕСОМ И КРОМПИРОМ: Идеалне за доручак и вечеру
04. 02. 2025. у 07:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)