ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику

Јована Васић

08. 03. 2025. у 12:30

Омиљени слаткиш великих гурмана идеална је завршница за посни ручак.

ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  1/2 кг танких кора 
  •  600 г ораха
  •  150 г сувог грожђа
  •  600 г шећера 
  •  400 г шећера за прелив 
  •  уље и кисела вода за премазивање кора

Припрема:

 На дно великог плеха ставите три коре, сваку мало премажите претходно припремљеном мешавином уља и киселе воде. Филујте. Сваку наредну кору премазујте уљем и киселом водом, а млевеним орасима и сувим грожђем филујте сваку другу кору. Завршите са 3 коре.  Пре печења оштрим ножем колач пажљиво исеците на коцке и испеците га. Шећер и воду ставите да се кувају и крчкајте све док се шећер не растопи. Уколико волите, у прелив можете да додате и мало лимуна. Готовим сирупом прелијте печену питу и оставите је да га добро упије. Послужити хладну.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МЕЛАНИЈА ТРАМП ДАНАС ПУНИ 55 ГОДИНА: Живот јој се променио из корена када је дошла у Америку и променила име