ИДЕАЛНИ ЗА ДОРУЧАК: Пужићи са качкаваљем, феноменални и сочни

Јована Васић

12. 03. 2025. у 07:00

Једноставни, мекани и преукусни пужићи идеални су у сваком моменту, сигурни смо да ћете их обожавати.

ИДЕАЛНИ ЗА ДОРУЧАК: Пужићи са качкаваљем, феноменални и сочни

Foto: Profimedia

Састојци:

за тесто:

  • Брашно 500 г
  • Суви квасац 1 кесица
  • Топла вода 250 мл
  • Шећер 1 кашичица
  • Со 1 кашичица
  • Уље 50 мл

 за фил:

  • Качкаваљ 100 г
  • Бели лук 3-4 чена
  • Путер или маргарин 50 г
  • Суви першун по жељи
  • Со и бибер по укусу

Припрема:

У великој посуди помешајте топлу воду, шећер и суви квасац. Оставите да одстоји 5-10 минута док се квасац не активира и смеса не постане пенаста. Додајте уље, со и постепено додајте брашно, мешајући док не добијете мекано тесто. Пребаците тесто на благо побрашњену површину и месите око 5-7 минута док не постане глатко и еластично. Вратите тесто у посуду, покријте чистом кухињском крпом и оставите на топлом месту да нарасте, око 1 сат или док се не удвостручи.

У малој посуди помешајте омекшали путер или маргарин са ситно исецканим белим луком, сувим першуном (ако користите), сољу и бибером. Када је тесто нарасло, пребаците га на благо побрашњену површину и развуците у правоугаоник дебљине око 1 цм. Премажите тесто смесом од путера и белог лука. Равномерно поспите нарендани качкаваљ преко премазаног теста. Пажљиво уролајте тесто у чврсту ролну, почевши од дуже стране. Исеците ролну на једнаке комаде дебљине око 2-3 цм.

Поређајте пужиће у подмазан плех, остављајући мало простора између њих. Покријте плех чистом кухињском крпом и оставите да пужићи нарасту још 20-30 минута. Загрејте рерну на 180°Ц. Пеците пужиће 20-25 минута, или док не постану златно смеђи.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

Коментари (0)

ОВО СЕ ЧЕКАЛО: Ево како је Александар Митровић после боравка у болници