ИДЕАЛНИ ЗА ДОРУЧАК: Пужићи са качкаваљем, феноменални и сочни
Једноставни, мекани и преукусни пужићи идеални су у сваком моменту, сигурни смо да ћете их обожавати.

Foto: Profimedia
Састојци:
за тесто:
- Брашно 500 г
- Суви квасац 1 кесица
- Топла вода 250 мл
- Шећер 1 кашичица
- Со 1 кашичица
- Уље 50 мл
за фил:
- Качкаваљ 100 г
- Бели лук 3-4 чена
- Путер или маргарин 50 г
- Суви першун по жељи
- Со и бибер по укусу
Припрема:
У великој посуди помешајте топлу воду, шећер и суви квасац. Оставите да одстоји 5-10 минута док се квасац не активира и смеса не постане пенаста. Додајте уље, со и постепено додајте брашно, мешајући док не добијете мекано тесто. Пребаците тесто на благо побрашњену површину и месите око 5-7 минута док не постане глатко и еластично. Вратите тесто у посуду, покријте чистом кухињском крпом и оставите на топлом месту да нарасте, око 1 сат или док се не удвостручи.
У малој посуди помешајте омекшали путер или маргарин са ситно исецканим белим луком, сувим першуном (ако користите), сољу и бибером. Када је тесто нарасло, пребаците га на благо побрашњену површину и развуците у правоугаоник дебљине око 1 цм. Премажите тесто смесом од путера и белог лука. Равномерно поспите нарендани качкаваљ преко премазаног теста. Пажљиво уролајте тесто у чврсту ролну, почевши од дуже стране. Исеците ролну на једнаке комаде дебљине око 2-3 цм.
Поређајте пужиће у подмазан плех, остављајући мало простора између њих. Покријте плех чистом кухињском крпом и оставите да пужићи нарасту још 20-30 минута. Загрејте рерну на 180°Ц. Пеците пужиће 20-25 минута, или док не постану златно смеђи.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПЕЦИВО СА ОВАСОМ И ТИКВИЦАМА: Садржи све што вам је потребно за добар почетак дана
05. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

ЗА ДОРУЧАК ПРОБАЈТЕ НОРВЕШКЕ УШТИПКЕ: Праве се муњевитом брзином, од само 5 састојака
28. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли
23. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ПОГАЧИЦЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Брзе и укусне, за савршен почетак дана
20. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

НИСУ ЗДРАВЕ ЗА СВЕ: Ко не би смео да једе сардине
НУТРИЦИОНИСТИ наглашавају колико је сардина корисна за здравље и да би било добро да се барем 2 пута недељно нађе на трпези.
11. 03. 2025. у 13:33
Коментари (0)