ТРАДИЦИОНАЛНА ВРАЊАНСКА ПИТА: Самса са милерамом од готових кора

Јована Васић

15. 03. 2025. у 07:00

Предност ове самсе је што је можете направити веома брзо, а по укусу неће заостајати за оном старинском.

ТРАДИЦИОНАЛНА ВРАЊАНСКА ПИТА: Самса са милерамом од готових кора

Foto: Printscreen Youtube - na Samirin način

Састојци:

  • со
  • 500 г кора за питу
  • 7 кашика брашна
  • 300 мл воде
  • 125 г масти (путера, маргарина)
  • кесица сувог квасца
  • 400 г милерама (или павлаке)
  • веза младог белог лука

Припрема:

У чинију сипајте 300 милилитара воде, додајте брашно, мало соли, кесицу сувог квасца и маст, односно растопљен путер или маргарин, па све добро сједините. Смеса би требало да буде густине као за палачинке.

Узмите једну кору, премажите је овом смесом, па увијте кору у ролницу и спустите у подмазан плех. На исти начин утрошите све преостале коре и фил. Пеците самсу на 200 степени док не порумени. Док се самса пече, припремите прелив.

Помешајте 400 грама милерама (или павлаке) са везицом исецканог младог белог лука. Кад је самса печена, извадите је из рерне, прелијте милерамом и белим луком, па вратите у рерну још десетак минута да се запече.

(ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља