НАЈУКУСНИЈА АМЕРИЧКА ПИТА: Када је једном пробате, увек ћете јој се враћати
Када у једном залогају добијете и кремасту и хрскаву текстуру, плус заносне укусе воћа, то значи да такав колач мора да се проба.

Foto: Shutterstock
Састојци:
пекмез од шљива 6 кашика
За тесто:
- брашно 400 г
- маслац 250 г
- шећер 5 кашика
- јаје 1 комад
- ванилин шећер 1 кесица
- прашак за пециво 1 кашичица
За фил:
- млеко 1 л
- пудинг од ваниле 2 кесице
- шећер 8 кашика
- густин 2 кашике
- маслац 100 г
Припрема:
Помешајте брашно, прашак за пециво и маслац који сте умутили са шећером, ванилин-шећером и јајетом. Тесто добро замесите и поделите тако да трећину теста ставите у замрзивач, а остатак ставите у фолију и држите 10 минута у фрижидеру. Већи комад теста разваљајте и ставите у плех за питу.
За фил скувајте пудинг на уобичајени начин додајући му густин и, кад се мало прохлади, умућен маслац. На тесто нанесите крем од пудинга, преко пудинга премажите благо загрејан пекмез и одозго нарендајте тесто из замрзивача.
Пеците око 40 минута на 180 степени. Пита треба да добије златну боју и да мрвице буду хрскаве.
(superrecepti)
Препоручујемо

ТРАДИЦИОНАЛНА ВРАЊАНСКА ПИТА: Самса са милерамом од готових кора
15. 03. 2025. у 07:00

ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику
08. 03. 2025. у 12:30Јована Васић

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)