НАЈУКУСНИЈА АМЕРИЧКА ПИТА: Када је једном пробате, увек ћете јој се враћати
Када у једном залогају добијете и кремасту и хрскаву текстуру, плус заносне укусе воћа, то значи да такав колач мора да се проба.

Foto: Shutterstock
Састојци:
пекмез од шљива 6 кашика
За тесто:
- брашно 400 г
- маслац 250 г
- шећер 5 кашика
- јаје 1 комад
- ванилин шећер 1 кесица
- прашак за пециво 1 кашичица
За фил:
- млеко 1 л
- пудинг од ваниле 2 кесице
- шећер 8 кашика
- густин 2 кашике
- маслац 100 г
Припрема:
Помешајте брашно, прашак за пециво и маслац који сте умутили са шећером, ванилин-шећером и јајетом. Тесто добро замесите и поделите тако да трећину теста ставите у замрзивач, а остатак ставите у фолију и држите 10 минута у фрижидеру. Већи комад теста разваљајте и ставите у плех за питу.
За фил скувајте пудинг на уобичајени начин додајући му густин и, кад се мало прохлади, умућен маслац. На тесто нанесите крем од пудинга, преко пудинга премажите благо загрејан пекмез и одозго нарендајте тесто из замрзивача.
Пеците око 40 минута на 180 степени. Пита треба да добије златну боју и да мрвице буду хрскаве.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТРАДИЦИОНАЛНА ВРАЊАНСКА ПИТА: Самса са милерамом од готових кора
15. 03. 2025. у 07:00

ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику
08. 03. 2025. у 12:30Јована Васић

АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније
АМБАСАДА Србије у Скопљу изразила је данас дубоку забринутост поводом изјаве потпредседника Владе Северне Македоније задуженог за добро управљање Арбена Фетаија поводом 26. годишњице агресије НАТО-а на СР Југославију, која "не доприноси изградњи узајамног поштовања између две земље.
25. 03. 2025. у 19:11

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

Невин лежао у затвору 46 година, сада добија МАСНУ ОДШТЕТУ - али штету ништа неће моћи да умањи
ОДШТЕТА износи око 83 долара по дану за сваки дан који је Ивао Хакамада провео у затвору.
25. 03. 2025. у 10:23
Коментари (0)