ФОКАЧА ОД РАЖАНОГ БРАШНА СА ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Сочна и мекана, прсте да полижете
Италијански пљоснати хлеб сличан нашој погачи јесте фокача, доносимо вам рецепт за најмекшу и најукуснију погачу са чери парадајзом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 250 г интегралног ражаног брашна
- 2 кашичице сувог квасца
- пола кашичице соли
- пола кашичице шећера
- 8 комада чери парадајза
- 1 1/2 главица белог лука
- 1 љута папричица
- 1 гранчица рузмарина
Припрема:
Рерну загрејте на 220 степени. У једној посуди размутите квасац са топлом водом и шећером, па оставите да се активира. Сипајте брашно, со и квасац у ванглу, па мешајте и полако сипајте топлу воду. Када добијете густо тесто покријте га крпом и оставите сат времена на топлом. На побрашњеној радној површини развуците тесто у облику фокаче, па утапкајте врховима прстију на неколико места. У тесто утисните засечену главицу белог лука, као и чери парадајз пресечен напола. Пеците око 15 минута, у рерни загрејаној на 220 степени. Извадите из рерне па утисните остатак ситно сецканог белог лука и рузмарин. Смањите на 220 степени и пеците још 10 ак минута. Пријатно!
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПУЊЕНЕ, СЛАТКЕ И СОЧНЕ: Рецепт за домаће кифлице неодољивог укуса и мириса
18. 03. 2025. у 15:00

ЗА ДОРУЧАК ПРОБАЈТЕ НОРВЕШКЕ УШТИПКЕ: Праве се муњевитом брзином, од само 5 састојака
28. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније
АМБАСАДА Србије у Скопљу изразила је данас дубоку забринутост поводом изјаве потпредседника Владе Северне Македоније задуженог за добро управљање Арбена Фетаија поводом 26. годишњице агресије НАТО-а на СР Југославију, која "не доприноси изградњи узајамног поштовања између две земље.
25. 03. 2025. у 19:11

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

Невин лежао у затвору 46 година, сада добија МАСНУ ОДШТЕТУ - али штету ништа неће моћи да умањи
ОДШТЕТА износи око 83 долара по дану за сваки дан који је Ивао Хакамада провео у затвору.
25. 03. 2025. у 10:23
Коментари (0)