ПИТА ОД ПАЛАЧИНКИ И СИРА: Прави специјалитет који ће вас одушевити укусом

Новости онлине

09. 04. 2025. у 07:00

Палачинкама ретко ко може да одоли, али вероватно да их нисте често, а ни много јели у облику пите, зато испробајте овај рецепт.

ПИТА ОД ПАЛАЧИНКИ И СИРА: Прави специјалитет који ће вас одушевити укусом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • палачинке 8
  • сир 150 г
  • павлака 200 г
  • 1 јаје
  • со 1 прстохват

За прелив:

  • 1 јаје
  • јогурт 200 мл
  • вода 50 мл
  • уље неколико кашика

Припрема:

Укључити рерну на 220 степени. Сир изгњечити виљушком, па додати павлаку, јаје, со и све сјединити. Стављати по једну пуну кашику на сваку палачинку и завијати тако што ћете преклопите палачинку на три једнака дела водоравно и добићете дебљу штрафту. Затим ивице преклопите ка унутра, опет на трећину и добићете квадрат. Исто урадите са свим палачинкама.

Послагати све напуњене палачинке у дубљи плех подмазан уљем, затим измешати све састојке за прелив, па том смесом прелити палачинке. Ставити да се пеку док не порумене, око 20 минута.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПРЕ ТАЧНО 113 ГОДИНА ПОТОНУО ЈЕ ТИТАНИК: Један од чудом преживелих је потом постао олимпијски шампион - и то после невероватних дешавања