ЦАРСКА ПИТА: Најједноставнија, а најукуснија, омиљена на свим трпезама

Новости онлине

10. 04. 2025. у 07:00

Царска пита је идеалан избор за јутарњи оброк, једноставна за припрему, хранљива и савршена за све узрасте. Овај брзи рецепт са кукурузним брашном и богатством сира, шунке и поврћа одушевиће целу породицу!

ЦАРСКА ПИТА: Најједноставнија, а најукуснија, омиљена на свим трпезама

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

  • 4 јаја
  • 1 чаша јогурта или киселог млека
  • 1/2 чаше уља
  • 2 чаше од јогурта кукурузног брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 150 г пуномасног сира
  • 150 г качкаваља
  • 150 г шунке
  • 4-5 киселих краставчића
  • 2 црвене киселе паприке
  • со по укусу

Припрема:

Умутите јаја са миксером, а затим додајте кисело млеко или јогурт, кукурузно брашно, прашак за пециво, мало соли, сир и остале састојке које сте претходно ситно исецкали. Све добро измешајте варјачом и сипајте смесу у подмазан плех. Печите на 200 степени док не порумени. Да бисте били сигурни да је пита печена, пробајте чачкалицом. Ако на чачкалици нема остатака теста, пита је готова. Оставите да се мало прохлади, па је исеците на коцке и послужите. Пријатно!

(dnevnik)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКАВ ПОТЕЗ ВЕЛИКОГ МИХАЕЛА ШУМАХЕРА: Направио је то уз помоћ супруге, овим потезом све је дирнуо (ФОТО)