ПОСНИ УШТИПЦИ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Одличан избор када желите брз и укусан доручак

Новости онлине

13. 04. 2025. у 07:00

Својом привлачном текстуром и богатим укусом, ови уштипци освојиће непца и оних најзахтевнијих гурмана.

ПОСНИ УШТИПЦИ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Одличан избор када желите брз и укусан доручак

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Интегрално брашно 2 шоље
  • Прашак за пециво 1 кашичица
  • Со 1 кашичица
  • Шећер 1 кашичица
  • Сушено биље (мајчина душица, оригано, босиљак по жељи) 1/2 кашичице
  • Минерална вода 1 шоља
  • Уље 2 кашике
  • Уље за пржење

Припрема:

У великој посуди, помешајте интегрално брашно, прашак за пециво, со, шећер и сушено биље. Додајте газирану воду и уље, па све добро промешајте док смеса не постане глатка. Ако је смеса превише густа, додајте још мало воде, а ако је превише течна, додајте још мало брашна.

У дубоком тигању, загрејте уље за пржење на средње високој температури. Уље треба бити довољно дубоко да уштипци могу слободно пливати у њему. Када је уље вруће, кашиком узимајте смесу и пажљиво спуштајте уштипке у уље. Пржите их са обе стране док не постану златно-смеђи и хрскави, отприлике 2-3 минута по страни. Користите шупљу кашику да извадите уштипке из уља и ставите их на папирни убрус да се оцеди вишак уља. Посне уштипке послужите топле.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОКОРИО КНЕЖЕВИНУ: Прескочио Зверева за 2. место на АТП листи