ПРЕУКУСНА ГУЖВАВА ПИТА СА МЕСОМ И ЈОГУРТОМ: Ко је једном проба пожелеће опет, а спрема се за тили час

Новости онлине

24. 04. 2025. у 07:00

Одличан избор за доручак или вечеру, уз чашу јогурта.

ПРЕУКУСНА ГУЖВАВА ПИТА СА МЕСОМ И ЈОГУРТОМ: Ко је једном проба пожелеће опет, а спрема се за тили час

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање кора за питу
  • 500 г млевеног меса
  • 100 г сланог сира
  • 1 л јогурта
  • 100 мл киселе павлаке
  • 2 јаја
  • 1 црни лук
  • 1/2 прашка за пециво

Припрема:

Прелив: Умутити јаја, додати јогурт и павлаку, мало посолити, додати прашак за пециво и добро измешати.

Фил: У млевено месо додати ситно исецкан лук, измешати, зачинити по укусу и продинстати на мало уља да месо промени боју.

Ређање: Коре поделити на два дела. Узимати по једну кору, згужвати је, умочити у смесу са јогуртом и слагати у подмазан плех. Поступак понављати док се не потроши једна половина кора. Преко њих измрвити сир и распоредити фил од меса. Преко меса поново стављати коре на исти начин као на дно плеха док се све не утроше. Остатак прелива сипати преко пите. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не добије смеђу боју.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.

23. 04. 2025. у 16:24

Коментари (0)