ПРЕУКУСНА ГУЖВАВА ПИТА СА МЕСОМ И ЈОГУРТОМ: Ко је једном проба пожелеће опет, а спрема се за тили час
Одличан избор за доручак или вечеру, уз чашу јогурта.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 паковање кора за питу
- 500 г млевеног меса
- 100 г сланог сира
- 1 л јогурта
- 100 мл киселе павлаке
- 2 јаја
- 1 црни лук
- 1/2 прашка за пециво
Припрема:
Прелив: Умутити јаја, додати јогурт и павлаку, мало посолити, додати прашак за пециво и добро измешати.
Фил: У млевено месо додати ситно исецкан лук, измешати, зачинити по укусу и продинстати на мало уља да месо промени боју.
Ређање: Коре поделити на два дела. Узимати по једну кору, згужвати је, умочити у смесу са јогуртом и слагати у подмазан плех. Поступак понављати док се не потроши једна половина кора. Преко њих измрвити сир и распоредити фил од меса. Преко меса поново стављати коре на исти начин као на дно плеха док се све не утроше. Остатак прелива сипати преко пите. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не добије смеђу боју.
(trpeza)
Препоручујемо
ПИТА ОД ПАЛАЧИНКИ И СИРА: Прави специјалитет који ће вас одушевити укусом
09. 04. 2025. у 07:00
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава
27. 03. 2025. у 07:00
ПИТА СА СИРОМ И ШУНКОМ ИЗ ТИГАЊА: Спрема се очас посла, а ужива у сваком залогају
14. 03. 2025. у 07:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)