ЛИСНАТЕ РОЛНИЦЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Хрскаве, пуњене и готове за 20 минута

Новости онлине

29. 04. 2025. у 07:00

Пуњене ролнице од лиснатог теста са спанаћем и сиром су савршене за укусну ужину или предјело. Брзо се праве и фантастично изгледају на столу.

ЛИСНАТЕ РОЛНИЦЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Хрскаве, пуњене и готове за 20 минута

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Лиснато тесто 1 паковање
  • Спанаћ 300 г
  • Фета сир 200 г
  • Крем сир 100 г
  • Бели лук 1 чен
  • Со и бибер по укусу
  • 1 Јаје 
  • Сусам или црни сусам за посипање (опционално)

Припрема:

У великом тигању, загрејте мало уља на средње јакој ватри. Додајте сецкани бели лук и пржите га док не пусти мирис, око 1 минут. Додајте сецкани спанаћ и пржите док не омекша и вишак течности испари, око 5-7 минута. Склоните са ватре и оставите да се мало охлади. У посуди помешајте благо охлађени спанаћ, фета сир и крем сир. Додајте со и бибер по укусу.

Претходно загрејте рерну на 200°Ц. На благо побрашњављеној површини, разваљајте лиснато тесто у правоугаоник. Распоредите пуњење од спанаћа и сира равномерно преко теста, остављајући око 1 цм слободно на ивицама. Пажљиво заролајте тесто почевши од једне краће стране, стискајући док ролате да бисте добили чврсти ролат.Ножем исеците ролат на комаде дебљине око 3 цм.

Посложите комаде ролата на плех обложен папиром за печење. Премажите сваку ролну размућеним јајем и поспите сусамом или црним сусамом по жељи. Пеците у претходно загрејаној рерни око 20-25 минута или док ролати не постану златни и хрскави.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЉУБИТЕЉИ ТЕНИСА У ШОКУ: Јаник Синер, који не може да игра због допинга, покренуо фондацију да и други постану светски број 1