ПАПРИКА ПРЖЕНА У ПАВЛАЦИ: Укусно, а јако брзо се прави, идеално јело за вреле дане лета

06. 09. 2023. у 20:37

Кад више немате идеју шта да кувате, а због толих дана вам се не да да дуго стојите испред шпорета, ово јело је одлично решење.

ПАПРИКА ПРЖЕНА У ПАВЛАЦИ: Укусно, а јако брзо се прави, идеално јело за вреле дане лета

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 7-8 паприка
  • 5-6 ченова белог лука
  • 1 кисела павлака
  • соли по укусу
  • уље за пржење

Припрема:

Паприке преполовити, одстранити им коштице и пржити са обе стране на уљу. Након тога их извадити на тањир, поклопити другим тањирон или поклопцем и оставити да одстоје десетак минута (тако ће се кожица лакше огулити).

Огулити кожицу, паприке руком исцепкати уздуж, вратити их у шерпицу, у коју је додато врло мало уља (или у тигањ у ком су се пржиле, с тим да сте одлили већину уља), па додати ситно исецкан бели лук и киселу павлаку. Промешати, пустити да прокључа и одмах склонити с ватре. Служити самостално или као прилог уз месо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.

22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.

25. 07. 2025. у 08:55

Коментари (0)

„УЖИВАЈ, РЕЦИКЛИРАЈ И ОДГОВОРНО КОНЗУМИРАЈ“ порука Апатинске пиваре са 31. Дринске регате