СПРЕМА ОЧАС ПОСЛА , ХРСКАВО И ЗДРАВО: Леблебија ће постати ваша омлиљена грицкалица
НАЈЗДРАВИЈА и најукуснија грицкалица... Уз ову хрскаву леблебију нећете ни помислити на чипс, димове или кокице, уштедећете новац и припремити ужину по свом укусу.
Наравно, можете користити много сувих и свежих зачина - у зависности од ваших преференција. У рецепту смо споменули чили и црвену паприку, али можете експериментисати и са другим зачинима, као што су сушени босиљак, мајчина душица, оригано... Имајте на уму да, осим као ужина, може да послужи и као додатак за крем супе и салате.
Потребно:
* 400 г конзерве леблебије
* 1 кашика маслиновог уља
* ½ кашичице соли
* ½ кашичице чили праха
* ½ кашичице црвене паприке
Припрема:
Загриј пећницу на 200 ступњева. Добро проциједи сланутак, а затим га испери водом.
Обриши га папирнатим убрусима и остави га још неколико минута са стране како би се у потпуности осушио. Распореди сланутак по папиру за печење, прелиј га маслиновим уљем и посоли. Пеци га 20 минута до пола сата и повремено протреси лим. Сланутак је печен кад је златне боје и хрскав извана, а мекан изнутра. Поспи га зачинима и промијешај. Послужи одмах!
Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)