ДОРУЧАК У КОМЕ ЋЕТЕ ДА УЖИВАТЕ: Гранола - здрава, лагана
АКО сте у недоумици шта да направите за доручак, гранола је увек добар избор. Здрава, прави се лако, а преукусна. Ако не конзумирате шећере, можете да њих и мед замените заслађивачем по укусу.
Потребно:
* 3 шоље овсених пахуљица
* 1 шоља исецканих орашастих плодова по избору
* 3 кашике смеђег шећера
* 3/4 кашичице млевеног цимета
* 1/2 кашичице млевеног ђумбира
* 1/4 кашичице соли
* 1/3 шоље меда
* 2 кашике уља
* 1 шоља сувог воћа по избору
Припрема:
Прво загрејте рерну на 150 степени. Пек-папиром обложите плех. Онда у великој посуди помешајте пахуљице, орашасте плодове, шећер, цимет, ђумбир и со. Затим загрејте мед у уље у шерпи на средњој температури док не постане глатко. Преко пахуљица прелијте мед и уље и све добро промешајте. Све сипајте у плех обложен пек-папиром. Пеците око 40 минута с тим да промешате на сваких 10 минута. Готово је када добије златну боју. На крају, извадите из рерне и промешајте. Оставите да се охлади, па у то додајте суво воће.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)