ПОТРЕБНО САМО ДА ПИРИНАЧ ЗАМЕНИТЕ ОВИМ САСТОЈКОМ: Најбољи рецепт за пуњене паприке, а тајну открива руски кувар

Novosti online

15. 03. 2024. у 18:00

КАКО је кренула сезона паприка осим за салату можете и да их напуните и да имате ручак за два-три дана. Зато је руски професионални кувар, Вјачеслав Красилниковје открио рецепт за пуњене паприке које ће се топити у устима.

ПОТРЕБНО САМО ДА ПИРИНАЧ ЗАМЕНИТЕ ОВИМ САСТОЈКОМ: Најбољи рецепт за пуњене паприке, а тајну открива руски кувар

Фото Shutterstock

1. Кратко натопите паприке

У већу посуду сипајте воду и посолите, па додајте паприке и оставите да се кратко натопе. Ово ће вам помоћи да из паприка лако уклоните семенке и петељке, али и побољшаће им укус и уклонити горчину (уколико постоји).

2. Добар надев је кључан

Углавном се за пуњене паприке користи млевено месо, а када купујете изаберите или само свињско или мешано. Млевено месо можете да пропржите или да користите свеже (избор је на вама). Ако користите свеже, на путеру продинстајте сецкани црни лук, који даје посебан шмек јелу, па га додајте у посуду са месом и зачините. Затим додајте пиринач који се кува тако што се стави у шерпу, а онда се сипа и врло мало воде (неких 4-5 кашика). Кува се док не упије сву воду, а овако припремљен пиринач неће упити сву течност, па ће самим тим и надев бити баш сочан. Ако ипак желите да пуните пропрженим месом, њега додајте у пропржени црни лук (исто на путеру) и у готово месо додајте пиринач који сте спремили на исти начин као и за сирови надев и добро сједините. Наравно зачините по жељи.

3. Пиринач замените тиквицама

Уместо пиринча у месо додајте средину тиквица коју сте издубили. Јело ће бити за нијанску лаганије, али и укусније.

4. Засеците паприке

На дну паприка направите мали рез, јер када их поређате у шерпу и прелијте сосом, захваљујући резу, он ће доспети у паприке и лакше ће се надав скувати, а и равномерније.

5. Не пуните паприке до врха

Многе домаћице стављају превише надева у паприке, а због тога оне пуцају током кувања, јер пиринач бубри и ствара притисак, посебно ако су лошијег квалитета, односно тање. Кад кашичицом стављате надев у унутрашњост паприка, немојте га сабијати и никада их не пуните до врха.

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.

22. 07. 2025. у 20:54

Коментари (0)

КАКО ЈЕ ОЗИ ОЗБОРН ПОМОГАО СРБИЈИ: Његов хумани гест се још увек памти