НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом

Татјана Марковић

31. 03. 2024. у 06:45

НЕРЕТКО се дешава да нам остане стари хлеб, који онда бацамо.

НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом

Фото: Shutterstock

Ипак, од хлеба који није свеж може да се направи изврстан оброк - Попара са парадајз сосом.

У попару са парадајз сосом додајте лук и босиљак, и добићете зачињено, а лагано јело.

Састојци:

200 г старог хлеба

800 г парадајз пиреа
1 црвени лук
Маслиново уље
20 г свежег босиљка
100 мл повртног бујона
Бибер и со по укусу

Рецепт за попару са парадајз сосом

За попару са парадајз сосом насеците хлеб на танке кришке, пресеците ако су велике. Такође, један црвени лук исеците на кришке и затим на мале лиске.

У тигањ ставите маслиново уље, а потом убаците лук. Динстајте минут-два па убаците парадајз пире. Додајте бибер и со, повртни бујон и свежи босиљак. Све добро промешајте и динстајте 2 минута.

Након тога преко соса ставите кришке хлеба. Поклопите тигањ и оставите да се крчка десет минута. Узмите дрвену кашику и размрвите хлеб, све добро измешајте. Сервирајте и уживајте у попари са парадајз сосом.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ОВО СЕ ДЕСИЛО ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ: Српски кошаркаши у Партизану без поена у вечитом дербију