ДОМАЋЕ ЧОКОЛАДНЕ БАНАНИЦЕ: Кремасте и мекане, а топе се у устима
Слатке и неодољиве, отопићете се од милине.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 мл воде
- 750 г шећера
- две кесице желатина
- пола бочице екстракта од банане
- 100 г чоколаде
Припрема:
На шпорету у шерпици кувајте шећер и воду док не почне да пени, па прохладите. Желатин размутите у мало воде па додајте у шерпицу, на тиху ватру, па мешајте 5 минута. Склоните са ватре и миксером мутите 5 минута, додајте екстракт банане па мутите још мало. Смесу излијте у калуп обложен уљем па прелијте растопљеном чоколадом. Ставите у фрижидер да се охлади и стегне.
Препоручујемо

БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна
10. 04. 2024. у 07:00

ЛЕДЕНА ШТРАУС ТОРТА: Идеална посластица када желите да се засладите
09. 04. 2024. у 12:00

"КОЛАЧ МИЛИОНЕРА": Посластица од карамеле и чоколаде која ће вас распаметити
02. 04. 2024. у 15:00

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)