УШЕЋЕРЕНЕ ЈАБУКЕ: Слаткиш који враћа у детињство
“Обучене” у сјајно, црвено, шећерно одело, на дрвеном штапићу просто маме да се загризу. За многе који памте ушећерене јабуке су слаткиш и симбол детињства, који враћа у безбрижна времена.
Потребни састојци:
- 7 јабука
- 550 г шећера
- 180 мл воде
- 80 г глукозног/бомбонског сирупа
- штапићи
Припрема:
Јабуке добро оперите, поготову ако су воскиране. Скините петељке и убрусом обришите. На место петељки забодите дрвени штапић.
У суд сипајте шећер, воду и глукозни/бомбонски сируп. Промешајте и ставите да се кува. Нека умерено ври око 15-18 минута и за то време немојте да мешате. Шећер треба благо да пожути. Склоните са ватре, додајте прехрамбену црвену боју и промешајте. Уроните јабуке држећи за штапић, а онда пребаците на папир за печење и оставите пар минута да се охладе. Када се смеса прохлади и стегне (а брзо се стеже), поново ставите пар секунди на ватру да бисте могли следеће јабуке да ушећерите.
Користите што ситније јабуке. Можете користити и зелене, чак је лепши контраст с њима.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКУСНЕ ПУСЛИЦЕ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: За њихову припрему потребна су само 3 састојка
11. 04. 2024. у 16:24
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)