ПОСНИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ПРВОМАЈСКИ УРАНАК: Ево шта уместо меса може да се нађе на вашем роштиљу
За многе људе, Први мај је симбол почетка топлијег времена, пролећа, али и прилика да се окупе са пријатељима и породицом у природи или дворишту како би уживали у роштиљу.
Ако желите да свој роштиљ прилагодите посним јелима, постоји много фантастичних опција које ће задовољити и најизбирљивије укусе.
Ево неколико сјајних предлога за посни роштиљ:
Печурке на жару:
Маринирајте коцкице печурки у мешавини соја соса, маслиновог уља, лимуновог сока, белог лука и зачина по избору. Затим их нанижите на ражњиће и пеците на роштиљу док не постану златно смеђе.
Поврће на жару:
Испробајте разноврсно поврће попут паприке, тиквица, патлиџана, шампињона и парадајза. Пресеците их на веће комаде, посолите, побиберите, премажите маслиновим уљем и пеците док не буду мекани и благо запечени.
Веге бургери:
Направите укусне бургере од леблебија, црног лука, презли, зачина и умака од парадајза. Послужите их у пециву са салатом, киселим краставцима и веганским мајонезом.
Посне кобасице:
Ови укусни роштиљски фаворити могу се пронаћи у посним варијантама, направљеним од соје, леблебија, или разних житарица и зачина. Послужите их уз сенф и свеже поврће.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА ЧОРБА ОД ПАРАДАЈЗА: Посно јело на кашику, веома укусно и сласно
26. 04. 2024. у 11:00
ПОСНИ НАМАЗ ОД ПАСУЉА: Рецепт за кремасти, здрав намаз од намирнице коју сви воле
29. 04. 2024. у 09:00
МЕДИТЕРАНСКА ПОСНА САЛАТА: Једноставна, а укусна, одушевиће вас на први залогај
24. 04. 2024. у 11:00
РИБЉЕ ПЉЕСКАВИЦЕ: Посне и другачије, здрав ручак за целу породицу
18. 04. 2024. у 10:36
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)