ТРИК КОЈИ УВЕК "УПАЛИ": Испржите пиринач попут професионалца
Једна од најважнијих ствари код пржења пиринча је то да га пре термичке обраде добро оперете текућом, хладном водом, да бисте са њега уклонили скроб који га чини „лепљивим“.

Фото Shutterstock
Затим га оставите један сат да се оцеди. Тек онда јако загрејте уље па у њему пржите пиринач, уз стално мешање, све док не постане стакласт и потпуно растресит.
Можете му, приликом припреме, додати и мало лимуновог сока, сирћета или белог вина, који такође потпомажу растреситост. Када пиринач постане провидан, односно стакласт, додајте мало посољене воде и крчајте га још неко време на најмањој температури, или га пребаците у плех и запеците у рерни 20-25 минута.
Ако се одлучите за ову другу опцију, када извадите пиринач из рерне покријте га сувом крпом и оставите тако да одстоји 10 минута, па тек онда послужите.
Препоручујемо

ЈЕЛО КОЈЕ ЋЕТЕ УВЕК ПРАВИТИ: Пилетина са павлаком и поврћем, запечена у рерни
05. 07. 2024. у 10:10

ОРИГИНАЛНА, ТРАДИЦИОНАЛНА ЖИТО ТОРТА: Уз њу су одрасле све генерације
03. 07. 2024. у 11:30

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ОБЈАВЉЕН СНИМАК УБИСТВА У МЕТРОУ ИЗ ДРУГОГ УГЛА: Видите ШТА су радили путници док је лепа Ирина издисала (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)
МУЧНЕ сцене из САД.
10. 09. 2025. у 19:43
Коментари (0)