ПОХОВАНЕ БАНАНЕ: Најбољи рецепт за посластицу очаравајућег укуса

Новости онлине

26. 06. 2024. у 19:00

ПОХОВАНЕ банане су једна од омиљенијих посластица која се наручује у азијским ресторанима.

ПОХОВАНЕ БАНАНЕ: Најбољи рецепт за посластицу очаравајућег укуса

Foto: Shutterstock

 Међутим, рецепт за њих је изузетно једноставан, те га можете испробати и сами код куће.

Састојци:

  • 6 банана 
  • оштро брашно 2,50 шоље
  • шећер 2 кашике
  • прашак за пециво 3 кашичице
  • густин 2 кашичице
  • со 0,25 кашичице
  • вода 2 шоље
  • уље 3 шоље 

Припрема:

Ољуштите банане и насецкајте их на 4 дела. У великој чинији измешајте брашно, шећер, прашак за пециво, густин и со. Додајте воду. Треба да добијете густо, глатко тесто. Ако је потребно додајте више од 2 шоље воде. Загрејте уље у непријањајући тигањ на средње јакој ватри, уље треба да постигне температуру од 175 степени. Комаде банане умачите у тесто, један по један, пустите да се с њих оцеди вишак теста те их пажљиво убаците у врело уље. Пазите да банане не дотакну дно тигања, како не би загореле и/или се залепиле за дно. Тигањ немојте да претрпате - треба да буде довољно уља да сви комади банане могу да плутају у уљу. Пржите док тесто не порумени , извадите из уља и ставите на убрус како би се упио вишак масноће. Прелијте медом, сосом од чоколаде, карамелом... Или послужите уз сладолед од ваниле.

(Superrecepti/ženablic)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ! Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.

12. 01. 2025. у 10:49

Коментари (0)

ВОЛИМ КАДА МЕ ЈУРЕ: Најбоља тенисерка света узбуркала тениски свет