ПУДИНГ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Гело ди мелоне, специјалитет са Сицилије, одушевиће сваког љубитеља краљице лета
Лагани пудинг од освежавајућег летњег воћа италијански је специјалитет који без пуно муке можете припремити код куће.
Састојци:
- 750 мл изблендане и од семенки очишћене
- лубенице
- 2 супене кашике густина
- 60 мл шећера
- 2 кафене кашике екстракта ваниле
- 2 кафене кашике цеђеног сока лимуна
Припрема:
Одвојите 2 супене кашике сока од лубенице и помешајте их у једној мањој посуди са густином. Мешајте док не добијете уједначену масу без грудвица. Остатак
лубенице ставите у шерпу средње величине да прокува на умереној температури, потом мало смањите и оставите да благо ври још 3-4 минута.
Додајте шећер и ванилу, и мешајте док се шећер не истопи. Потом додајте умућени густин и мешајте на благој температури још око 3 минута. На крају додајте лимунов сок.
Склоните пудинг са шпорета, па сипајте у 4 чаше за пудинг које сте претходно изнутра поквасили водом. Покријте чаше и оставите пудинг да одстоји 3 сата док се сасвим не охлади.
Потом га украсите шлагом и сецканим пистаћима.
(mogujatosama)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈОГУРТ СА КАЈСИЈАМА: Прелива се сирупом, а толико је сочан да ћете тражити репете
05. 06. 2024. у 17:00
ТИГАР ТОРТА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Издашна и брза посластица коју деца обожавају
04. 06. 2024. у 19:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу
ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.
12. 01. 2025. у 10:49
Коментари (0)