ТРИК КОЈИ ЧИНИ ЧУДА: Како да се тестенина не слепи

Бојана Јовановић

29. 07. 2024. у 07:00

Да се тестенина не би слепила приликом кувања или након тога, при прављењу јела, морате знати неколико цака које јој то неће дозволити.

ТРИК КОЈИ ЧИНИ ЧУДА: Како да се тестенина не слепи

Фото Shutterstock

За почетак, кувајте је у великој шерпи са танким ивицама, и довољној количини воде у коју ћете је сипати тек пола минута пошто проври. Тада додајте и мало морске соли. Мада многи то препоручују, не стављајте било коју врсту уља у воду у којој се кува тестенина. Уље неће помоћи тестенини да се не слепи, већ ће је учинити масном по површини, па неће како треба упити сос којим ћете је прелити.

Док кувате вашу омиљену тестенину, често мешајте, нарочито на почетку, у првих минут-два, јер се тада најчешће слепљује. Припремајте тестенину онако како пише на амбалажи, јер ће се слепити ако претерате са кувањем. Након кувања немојте је испирати хладном водом, већ је само оцедите у цедиљци. Сос припремите док се тестенина кува, да бисте је, чим буде готова, саставили са њим.

Тако ће ваше омиљене шпагете, таљателе, равиоле, задржати леп изглед, али и укус.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља