ТРИК КОЈИ ЧИНИ ЧУДА: Како да се тестенина не слепи

Бојана Јовановић

29. 07. 2024. у 07:00

Да се тестенина не би слепила приликом кувања или након тога, при прављењу јела, морате знати неколико цака које јој то неће дозволити.

ТРИК КОЈИ ЧИНИ ЧУДА: Како да се тестенина не слепи

Фото Shutterstock

За почетак, кувајте је у великој шерпи са танким ивицама, и довољној количини воде у коју ћете је сипати тек пола минута пошто проври. Тада додајте и мало морске соли. Мада многи то препоручују, не стављајте било коју врсту уља у воду у којој се кува тестенина. Уље неће помоћи тестенини да се не слепи, већ ће је учинити масном по површини, па неће како треба упити сос којим ћете је прелити.

Док кувате вашу омиљену тестенину, често мешајте, нарочито на почетку, у првих минут-два, јер се тада најчешће слепљује. Припремајте тестенину онако како пише на амбалажи, јер ће се слепити ако претерате са кувањем. Након кувања немојте је испирати хладном водом, већ је само оцедите у цедиљци. Сос припремите док се тестенина кува, да бисте је, чим буде готова, саставили са њим.

Тако ће ваше омиљене шпагете, таљателе, равиоле, задржати леп изглед, али и укус.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ОБРАДОВИЋ ЈЕ БИО НА КОРАК ОД НБА ЛИГЕ: Један човек је све стопирао, ево о коме је реч