СНИКЕРС СЛАДОЛЕД: Савршено слатко освежење - мами да пробате
Ако волите сникерс, чувену чоколадицу са кикирикијем, онда ће вас и овај рецепт одушевити. Предлажемо вам да испоробате и сникерс сладолед који ће вас савршено расхладити, али и засладити.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 160 г прженог кикирикија
- 100 г кекса
- 250 мл слатке павлаке
- 60 г кондензованог млека
- 50 г вреле воде
- 1 кашика инстант кафе
- 300 г млечне чоколаде
- 100 мл млека
Припрема:
Кекс издробите, а кикирики исецкајте. Затим у посуди умутите слатку павлаку, па додајте кондензовано млеко и наставите да мутите. Кафу разблажите са врелом водом, па додајте у смесу. Сједините миксером, а након тога отопите чоколаду са млеком. Калуп обложите провидном фолијом, па сипајте мало фила од кафе, преко поспите кекс и кикирики, а онда прелијте чоколадом. Опет сипајте фил, поспите кексом и кикирикијем, па прелијте чоколадом. Преко сипајте фил, поспите кексом и кикиријем, па опет још један слој фила. Покријте провидном фолијом и ставите у замрзивач да се стегне. Извадите сладолед и ако желите прелијте чоколадом и украсите кикирикијем.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ВОЋНИ СЛАДОЛЕД: Има само три састојка и мало калорија
07. 06. 2024. у 13:00

БАНАНА СПЛИТ: Освежавајући десерт прави се за минут, поједе за трен!
02. 06. 2024. у 15:00

СЛАДОЛЕД ОД ЈАГОДЕ НА ШТАПИЋУ: Потребна су само 4 састојка, а деца ће га обожавати
05. 04. 2024. у 19:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)