ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД ЂУМБИРА: Једноставан је, а идеално освежава преко лета
Ледени чај од ђумбира је напитак који ћете често да правите, јер има најбољу комибнацију воћа и поврћа. По жељи му додајте и мало меда.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 750 мл воде
- 60 г шећера
- 2 кесице зеленог чаја
- 4 цм свежег ђумбира, ољуштеног и исеченог
- 30 г листова и гранчица нане
- 4 кашике свеже исцеђеног лимуновог сока
За украшавање по жељи:
- коцкице леда
- кришке свежег ђумбира
- свежи листове нане
- кришке лимуна
Припрема:
За ледени чај од ђумбира прво прокључајте 250 мл воде. Угасите ватру и додајте шећер. Мешајте док се шећер не раствори. Убаците кесице чаја у воду и додајте ђумбир, нану и лимун. Пустите да одстоји 8 минута.
Извадите кесице чаја из воде. Процедите чај у теглу, а затим га помешајте и распоредите са преосталом водом у 6 тегли. Ставите у фрижидер и оставите да се хлади најмање 2 сата. Додајте коцкице леда непосредно пре сервирања. По жељи можете чај сервирате са кришкама ђумбира, лимуна и листовима нане.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД БРЕСКВЕ: Освежавајући напитак за свако доба дана
03. 07. 2024. у 19:00

ЦРНО МЛЕКО: Одлично за кожу и варење, а енергетска бомба у једној шољици
23. 07. 2024. у 13:00

НАПРАВИТЕ САМИ ЦРНИ ЧАЈ: Савршен јутарњи напитак, комбинација јаке ароме и млека
20. 07. 2024. у 10:00

ПРОТЕИНСКИ ШЕЈК ОД БАНАНЕ И ПУТЕРА ОД КИКИРИКИЈА: Савршен шејк за почетак дана
18. 07. 2024. у 15:01

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)