РЕЦЕПТ ЗА ДОРУЧАК ИЗ СНОВА: Енглески крампети су одлични за почетак дана
Ово рупичасто тесто је нешто између погачица и палачинки, а може се јести и са сланим и са слатким.
Састојци:
- 400 мл млека
- 100 мл млаке воде
- 1 кашика сувог квасца
- 1 кашичица шећера
- 300 г белог брашна
- пола кашичице соде бикарбоне
- уље
Припрема:
За почетак загрејте млеко. У чинији растворите квасац и шећер у топлом млеку и 100 мл млаке воде. Оставите на топлом да одстоји 15 минута, или док не постане пенасто.
Просејте брашно, соду бикарбону и со у велику чинију. Направите удубљење у средини и сипајте мешавину квасца. Мешајте док не сједините све и по потреби додајте мало воде.
Покријте влажном кухињском крпом и оставите на страну 45 минута или док се на површини не створе мехурићи. Загрејте врло мало уља на средњој ватри. Тесто откријте и промешајте једном.
У тигањ стављајте по једну мању кутлачу теста, али га сипајте прецизно и у месту.
Пржите једну страну пет минута, тачније, док се на површини не појаве мехурићи. Када они попуцају и остану рупице, пажљиво окрените крампете и пржите један минут на тој страни.
Након сваке "серије" поново доспите пар капи уља у тигањ. Послужите их топле, уз прилог по жељи.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШТАПИЋИ ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА СА ТИКВИЦАМА И СЛАНИНОМ: Идеалне за доручак
05. 08. 2024. у 14:51
РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДНОСТАВНЕ ПОГАЧИЦЕ СА ОВСОМ: Укус који ће све одушевити
17. 07. 2024. у 16:00
СОЧНА И УКУСНА ЛЕТЊА ПИТА: Ако сте љубитељ поврћа, онда је ово прави рецепт за вас
05. 07. 2024. у 07:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)