ДА ПРСТЕ ПОЛИЖЕТЕ: Ево како да спремите савршено укусан печени кромпир
МАЛО је особа које не воле печени кромпир, о чему сведоче и стотине различитих начина за његову припрему.
А како да буде што укуснији када га извадите из рерне? Многи греше када сиров кромпир стављају да се пече, јер он је пун воде и биће му потребно знатно више времена да буде готов него ако га претходно кратко обарите.
Очистите га и целог убаците у кључалу воду, па када буде допола куван извадите га, добро оцедите и пажљиво исеците на комаде жељене величине. Ако желите хрскавији кромпир, убаците га у плех подмазан маслиновим уљем, свињском, односно пачјом машћу или масноћом преосталом од печења меса, а уколико пре бирате лакше прање судова него хрскавост, плех обложите пек-папиром.
У оба случаја водите рачуна о томе да се комади кромпира не додирују. Рерну загрејте на 225 степени, убаците кромпир, смањите температуру на 200 и након 20 минута извадите плех и окрените кришке, да би се запекле и са друге стране. Тада можете додати и бели лук или зачине по жељи. Вратите плех у рерну, али сада у њен горњи део, а не на средину.
Пеците још 15-20 минута уз повремено мешање и послужите одмах, док је још топао. Уколико имате рерну са вентилатором све време оставите плех на средњој висини и пеците одмах од почетка на 200 степени. У том случају биће нешто брже готов, а окретању кришки прибегните после 15, а не 20 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
ПИТАЛА САМ ДОКТОРА ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИМ: Ведрана о борби са раком: "Не знам, али имаш велике шансе да полудиш"
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан описала је како изгледа живот особе оболеле од рака, у свом тексту објављеном на сајту Рудан.инфо
15. 09. 2024. у 21:39
Коментари (0)