КАКО ДА ЈЕ ПРИПРЕМИТЕ: За савршен укус домаће кафе
Верујемо да свако има неки „свој“ начин на који припрема домаћу кафу, али верујемо и да нико не воли када му она искипи или приликом кувања добије горчији укус од жељеног. А дешава се, и једно и друго.

Фото Shutterstock
За прво је решење једноставно – увек кувајте у џезви већој од оне која вам је потребна, па ћете имати довољно времена да одреагујете и склоните је са рингле када почне пена да се подиже, приликом самог почетка поновног кључања (први пут кад вода проври склоните џезву са ватре, ставите у њу жељену количину кафе, промешајте, па вратите на шпорет да почне да се „диже“ пена).
Дакле, кипљење смо решили, сад још само да се позабавимо нежељеном горчином. Чим пена од кафе почне да се подиже одмах склоните џезву са рингле. У супротном, кафа ће поново прокључати, по други пут, и на тај начин остати без великог дела својих етеричних уља, због чега ће добити додатну горчину.

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (0)