БУББЛЕ ТЕА: Рецепт за хит пиће које је право освежење

Новости онлине

11. 09. 2024. у 16:56

Ово необично пиће осваја не само због укуса, већ и због текстуре, визуелне привлачности и разноврсности укуса који могу да задовоље свачији укус.

БУББЛЕ ТЕА: Рецепт за хит пиће које је право освежење

Foto: Shutterstock

Састојци: 


1/2 шоље црног или зеленог чаја

1/2 шоље млека (или замена попут бадемовог млека)

2 кашике куглица тапиоке

2 кашике смеђег шећера или сирупа по жељи

лед по жељи

широка сламка

Припрема:


Скувајте црни или зелени чај и оставите да се охлади. Куглице тапиоке кувајте у кључалој води пет до 10 минута, док не омекшају. Затим их оцедите и исперите хладном водом. У шерпи отопите смеђи шећер са мало воде док не добијете сируп, па додајте куглице тапиоке и промешајте. У чашу ставите охлађени чај, млеко, сируп са куглицама и лед. Добро промешати. Послужите са широком сламком да уживате у куглицама док пијете.

(net.hr)
 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

ЖЕНА КОЈУ ЈЕ ДАЈАНА МРЗЕЛА: Гурнула ју је низ степенице, ствари јој ставила у кесе за смеће и избацила је из куће