ЛОВАЧКИ ГУЛАШ ИЗ РЕРНЕ: Уживајте у јединственом укусу
Овај рецепт за гулаш ће сигурно одушевити све ваше укућане.

Foto: Shutterstock
Говедина, свињетина и сланиница преливене црним вином, зачињене соја сосом и каријем... Баш добро звучи.
Састојци:
- 1 кг црног лука
- 200 гр сланине
- свињетина од бута 500 гр
- говедина 500 гр
- црно вино 0,7 л
- со по укусу
- бибер по укусу
- соја сос по укусу
- кари по укусу
Припрема:
Лук исецкајте на ребарца, сланину на ситне комаде. Дубљу шерпу премажите уљем. Комадиће сланине поређајте на дно шерпе и преко ње ставите лук.
Говедину и свињетину исецкајте на ситне комаде и измешајте са зачинима, па ставите преко лука у шерпу. На крају све прелите са црним вином.
Поклопите шерпу и оставите у рерни на 150 степени наредна два сата. Сервирајте уз барени кромпир или тестенину.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)