СТРОМБОЛИ - ИТАЛИЈАНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Ролована пица укуснија од обичне
Када класична пица досади, ово је одлична замена.
Састојци:
За тесто:
- 320 мл топле воде
- 7 г сувог квасца
- 1 кашика шећера
- 2 кашике маслиновог уља
- ¾ кашичице соли
- 450 г глатког брашна
За пуњење:
- 50 г растопљеног путера
- 2 чена белог лука
- 2 кашчице свеже насецканог першуна
- 250 г шунке по избору
- 250 г саламе по избору
- 250 г сира
- 250 г нарендане моцареле
- 1 јаје
- 1 кашика воде
- Пасиран парадајз, маслине
Припрема:
У већој посуди помешајте топлу воду с квасцем и шећером. Оставите 5 минута како би се квасац активирао. Додајте маслиново уље, со и брашно. Рукама умесите тесто. Пребаците на побрашњену подлогу и месите рукама 5 минута. Тесто треба да буде мекано и еластично. Пребаците га у науљену посуду, пар пута га окрените како би се науљило са свих страна, прекријте пластичном фолијом и оставите на топлом 60 до 90 минута да нарасте. Поделите на два дела и разваљајте оклагијом 2 правоугаоника 24 x 40 цм. Саламу, шунку и сир равномерно поделите за два ролата. Помешајте растопљени путер с исецканим белим луком и премажите тесто. Поспите насецканим першуном. Сложите шунку у два реда по средини теста, остављајући око 5 цм размака између шунке и ивица теста. На шунку сложите саламу и сир, те понављајте поступак док не потрошите намирнице. Јаја умутите с водом, па премажите ивице теста. Уролајте га по дужини, а ивице добро стисните прстима и подвијте. Штрудле пребаците на плех обложен пек папиром и премажите јајетом. Ножем направите 3 до 4 дијагонална реза одозго. Премажите их путером и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу
ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.
12. 01. 2025. у 10:49
Коментари (0)