СОК ОД БОРОВНИЦЕ: За њега кажу да је здравље у течном стању
Боровнице су бобичасто воће које је,богато нутријентима, одлично је за крвни притисак , болести срца, меморију и опоравак мишића
. Богате су влакнима, као и витамином Ц, К и манганом. Имају највећа антиоксидативна својства од свег воћа и поврћа, а флавоноиди су антиоксиданси с највећим утицајем код бобичастог воћа. И зато у дневну рутину обавезно убаците сок од овог воћа.
Ево и како да га направите:
Састојци:
- 1 кг боровница
- 500 г шећера
- 1 л воде
- 1 кесица лимонтуса
Припрема:
Боровнице оперите и осушите, па уситните штапним миксером или гњечилицом за кромпир. Немојте да претерате јер не треба да добијете кашу. Затим додајте шећер и лимунтус, па добро промешајте. Покријте крпом и оставите да одстоји неких 24 сата. За то време неколико пута промешајте како би се шећер отопио. Кувајте на нижој темепратури и када крене да кључа оставите још 15 минута. Склоните са шпорета и оставите да се охлади. Сок који се мало охладио процедите кроз газу, па добијени сируп сипајте у стерилисане флаше. Добро затворите, а ако желите да будете сигурни да се неће покварити, пастеризујте. Оставите да се охлади на собној температури, а затим га преместите у фрижидер.
(espreso)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАШАСТИ СОК ОД ЛУБЕНИЦЕ И ЈАБУКЕ: Рецепт за освежавајући напитак, одличан за тело
15. 08. 2024. у 18:38
ОВАКО СЕ ПРАВИ СОК ОД СМОКВИНОГ ЛИСТА: Рецепт који морате испробати
12. 08. 2024. у 15:00
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
26. 07. 2024. у 09:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу
ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.
12. 01. 2025. у 10:49
Коментари (0)