СОК ОД БОРОВНИЦЕ: За њега кажу да је здравље у течном стању

Новости онлине

10. 10. 2024. у 08:30

Боровнице су бобичасто воће које је,богато нутријентима, одлично је за крвни притисак , болести срца, меморију и опоравак мишића

СОК ОД БОРОВНИЦЕ:  За њега кажу да је здравље у течном стању

Foto: Shutterstock

. Богате су влакнима, као и витамином Ц, К и манганом. Имају највећа антиоксидативна својства од свег воћа и поврћа, а флавоноиди су антиоксиданси с највећим утицајем код бобичастог воћа. И зато у дневну рутину обавезно убаците сок од овог воћа.

Ево и како да га направите:

Састојци:

  • 1 кг боровница
  • 500 г шећера
  • 1 л воде
  • 1 кесица лимонтуса

Припрема:

Боровнице оперите и осушите, па уситните штапним миксером или гњечилицом за кромпир. Немојте да претерате јер не треба да добијете кашу. Затим додајте шећер и лимунтус, па добро промешајте. Покријте крпом и оставите да одстоји неких 24 сата. За то време неколико пута промешајте како би се шећер отопио. Кувајте на нижој темепратури и када крене да кључа оставите још 15 минута. Склоните са шпорета и оставите да се охлади. Сок који се мало охладио процедите кроз газу, па добијени сируп сипајте у стерилисане флаше. Добро затворите, а ако желите да будете сигурни да се неће покварити, пастеризујте. Оставите да се охлади на собној температури, а затим га преместите у фрижидер.

(espreso)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВАРАЛА САМ ДУШКА!: Карлеуша признала - Нисам осећала ништа, чак ни олакшање

"ВАРАЛА САМ ДУШКА!": Карлеуша признала - "Нисам осећала ништа, чак ни олакшање"

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша недавно се развела се од фудбалера Душка Тошића, с којим има две ћерке Нику и Атину. Након 17 година потписали су папире за споразумни развод брака, а сада је ЈК све изненадила када је признала у ком моменту је преварила свог већ сада бившег супруга.

11. 10. 2024. у 12:40

Коментари (0)

Како изабрати квалитетан пробиотик?